Извозване на ненужни стари мебели

Извозване на битови отпадъци, стари мебели от жилища в София. Изхвърляне на клошарски боклуци, събиране, натоварване и извозване на депо.

Във всеки дом, бил той в апартамент или къща с времето се трупат ненужни битови отпадъци. Най-добре ще бъде да се почистват и изхвърлят старите ненужни мебели периодично, за да не се събират прекалено много и после да е далеч по-трудно. Често обаче след почистването изниква въпроса „Какво да правим с боклука?“. Разбира се, не става дума за малките количества боклук, които ежедневно изхвърляме в битовите контейнери. Говорим за случаите, когато в резултат на определена дейност или на по-голямо замърсяване по някаква причина, се е натрупал твърде много боклук, който трябва да бъде извозен до депо. Тогава мнозина правят грешката просто да се отърват от боклука, като го изхвърлят на нерегламентирано за това място.

Далеч по-добрият вариант е да се доверите на фирма за извозване на ненужни битови отпадъци и стари мебели. Хамали София предлага тази услуга и ще свърши работата вместо вас. Не е нужно изобщо да мислите какво ще се случи с боклука, след като вие сте се отървали от него, професионалистите в нашия екип ще го извозят, където трябва. Същото важи и за старите мебели.

Нека сега обърнем повече внимание на тях. Доста хора държат в домовете си стари мебели – дали, защото имат сантиментална стойност или просто не знаят какво да ги правят, но така и не ги махат. А това е грешка. Защото старата мебел загрозява, заема място, прави помещението да изглежда запуснато и неподдържано и не дава възможност да сложите нещо далеч по-модерно и функционално. Ето защо ако даден фотьойл, стол, диван, маса и т.н. е твърде стар, не изглежда добре, не може да се ползва, държите го само, за да си слагате дрехите и други вещи върху него е много по-добре да го махнете. Сами ще се убедите как ще се преобрази стаята, когато се освободи пространство и го оползотворите по по-добър начин. Разбира се, има вариант на мястото на старата мебел да не слагате друга, а просто да остане повече свободно място. Ако обаче все пак държите да я замените, със сигурност в търговската мрежа ще намерите нещо, което да е точно по вашия джоб и вкус.

Като всяко нещо и мебелите не могат да бъдат вечни. Идва момент в който са си изпълнили предназначението и се налага да напуснат дома.

Какви са вариантите?

Вече сте решили, че в дома ви няма място за определена стара мебел. Веднага възниква въпроса какво ще я правите. Вариантите са няколко. Може да направите дарение – има нуждаещи се на които би могла да бъде полезна. За целта трябва да потърсите в интернет и веднага ще намерите какви стъпки да предприемете. Продажбата също е опция, стига състоянието й да е достатъчно добро и да се намери купувач. Пробвайте в сайтовете за обяви, но ако до определено време няма желаещ, не чакайте дълго.

Ако имате вила, можете да занесете дивана (или друг тип мебел) там. Имайте предвид обаче, че не е хубаво да затрупвате мястото с всичко ненужно от основния ви дом, защото там ще стане претрупано и даже в един момент няма да имате място откъде да минете – ако тръгнете по този път. Ако все пак решите да го занесете на вилата, стегнете го малко – може да се пребоядиса, претапицира, въобще да се освежи по някакъв начин.

В случай, че старите мебели са ви напълно ненужни, не стават за даряване, подаряване или продаване, трябва да бъдат откарани на депо.

Всъщност, където и да се налага да се извозят старите мебели и битовите отпадъци, фирма Хамали София ще ви помогне като предложи транспортна услуга и хамали за натоварване. Ако става дума за депо, ще ги откараме на оторизирано за тази цел сметище, а не просто някъде, където има свободно място.

Най-голямата грешка, когато изхвърляте стари мебели е да ги оставите навън в непосредствена близост до битовите контейнери. Шансът да ги вземе някой не е толкова голям, най-много да ги раздърпат, с времето да избелеят съвсем и да загрозят страшно много пейзажа. Дори идеята ви да е благородна и така да се надявате да помогнете на някого, по-добре го направете чрез дарение, както споменахме по-горе. А ако просто искате да изхвърлите старата мебел, нека това стане на сметище. С две думи – всичко да си бъде по правилата.

Ако боклукът е твърде много, а мебелите – обемни и тежки, има още една причина поради която би било добре да се доверите на Хамали София, вместо да се занимавате сами. Вдигането на тежко би могло да бъде опасно за здравето ви, не подценявайте този момент. Нашите работници са достатъчно на брой и добри професионалисти и ще се справят със ситуацията, но вие рискувате да се нараните. Дори и да има малка вероятност това да се случи, по-добре не рискувайте.

Цени за извозване на стари мебели и битови отпадъци

Ако сме взели вече решение да се освободим от ненужните мебели, следва въпроса колко ще ни струва това? Цените за извозване и изхвърляне на битови отпадъци и стари мебели се определят от тяхното количество и мястото на сваляне и товарене. За повече яснота относно извозване на вашите мебели се свържете с наш консултант, който ще калкулира вашата цена според боклука. Можем да ви дадем оферта след направен оглед, а също така да изпратите снимки или видео материал.

Преди да се стигне до извозването на вашите отпадъци е добре да се направи предварителен оглед, за да се уточни какво е количеството на боклука и какви са мебелите. Така ние ще знаем какъв екип да пратим, за да бъде свършена работата бързо и качествено.

Съветваме ви да не отлагате смяната на мебелите в случай, че е видно тази необходимост да бъде направена. Естествено има и възможност да вдъхнете нов живот на старата мебел като направите подобрения. Например да изрисувате фигурки или пък да смените предназначението на предмета. От старото столче можете да направите интересна поставка, а масичката би могла да стане стилно пространство за съхранение. Вариантите са много – пребоядисване, декорация и т.н. Това в случай, че все пак в старата мебел има живот. Но и това не може да продължава до безкрайност, имайте го предвид. Все настъпва момента в който трябва да бъде изхвърлена.

И накрая да се върнем на битовите отпадъци. Всички се сещаме за приказката „Сливи за смет“. Съветваме ви да не бъдете като онези жени, които изнасят купища боклуци от дома си с идеята да блеснат. По-добре да не допускате да се натрупват много отпадъци, като периодично правите качествено и основно почистване. Така домът се поддържа по-лесно и е по-безопасно за здравето. От мръсотията се образуват микроби, а знаем колко вреди могат да нанесат те.

В случай, че все пак се е натрупал твърде много боклук, ние от Хамали София ще ви помогнем да се отървете от него и да превърнете дома си в по-чисто и уютно място.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.