Товаро разтоварна дейност

Услугата товаро разтоварна дейност е най-често търсена от нашите клиенти. Предлагаме товаро разтоварни услуги с най-високо качество в София и област.

Налага се да местите едрогабаритен товар от едно място на друго? Независимо дали става дума за някакъв тип оборудване, мебели, обемен багаж или каквото и да е, можете да се доверите на Хамали София.

В зависимост от конкретната договорка, можем да опаковаме багажа, да го качим на подходящ стелаж, да го натоварим на буса или камиона, да го откараме, където сте ни казали, да разтоварим, да разопаковаме и да ви оставим само подреждането и довършителните работи. Ако пък желаете да опаковате и разопаковате сами, бихме могли да извършим само товаро-разтоварната дейност. Ще свършим услугата, за която предварително сме се договорили.

Съветваме ви да ни се доверите, вместо да товарите сами, защото, ако става дума за много тежък товар, определено рискувате здравето си. Това на приятелите си (ако сте решили да ги поканите за помощници) – също.

Вдигането на тежко не е безопасно, особено за хора страдащи от болки в кръста и гърба, бъбречни заболявания и други. Дори и да има минимален риск да пострадате, вдигайки тежко, по-добре не го поемайте. Тук, разбира се, изниква и въпроса „Ако аз ще пострадам, не е ли опасно и за хамалите?”. За тях обаче не бива да се притеснявате, тъй като те са обучени, знаят за какви товари се налага да се използва техника и т.н.

Да се доверите на хамали е по-добрият вариант не само от здравословна гледна точка, но и заради безопасността на превозвания товар. Ако не сте достатъчно внимателни можете да счупите нещо, докато го товарите или пък в момента на разтоварването. При положение, че потърсите хамалите на Хамали София този риск е много по-малък, почти нулев. Защото те умеят да пазят чупливите и деликатни предмети, обучени са в това и имат богат опит.

Преди товаро-разтоварната дейност е хубаво да направим предварителен оглед, за да знаем какво точно трябва да се носи – от гледна точка на чупливост, тежест и обем. Така преценяваме колко човека ще са необходими, дали е нужна механична техника, която да е в помощ при повдигането, какъв превоз да ангажираме и други подробности. Всички тези неща са от съществено значение, за да бъде свършена качествено работата. Например, ако знаем, че трябва да местим хладилник и пералня, ще си направим сметката. Една пералня тежи между 60 и 70 килограма. Не се притеснявайте, ако се налага да се местят много и тежки предмети, капацитетът ни е голям. В зависимост от килограмите, ние решаваме колко курса да се направят, за да се свърши всичко безопасно – както за хамалите, така и за предметите, които трябва да се превозят. Ако живеете на висок етаж, също не е проблем – ще пренесем товара или в асансьора (ако може да се побере там), или по стълбите.

Единствено би било добре да предупредите съседите си, ако ще се извършва по-мащабна дейност, тъй като може да нарушим спокойствието им за известно време. Това важи както за товаренето, така и за разтоварването.

Вашата най-важна задача при товаро-разтоварната дейност е предварително да сортирате багажа, за да може при разтоварването да е по-лесно – тоест хамалите да знаят кое и в коя стая да стоварят. Това важи в по-голяма степен за по-дребните предмети, които са опаковани в кашони, на пералнята и хладилника мястото е ясно къде ще бъдат поставени. Все пак обаче, когато предварително се знае кое за къде е, далеч е по-лесно и няма как да настъпи хаос.

Кога се налага да се възползвате от услугите на хамали за товаро-разтоварна дейност?

– Преместване в ново жилище – тогава се мести цялата покъщнина и наистина ще е трудно да се справите сами или пък само с помощта на приятели.

– При основен ремонт, когато се налага по-едрогабаритните предмети да се махнат от мястото, за да може качествено да се извърши дейността.

– При изхвърляне на едрогабаритни предмети. Ако случаят е такъв, Хамали София може да се наеме и с извозването им до сметище. Защото да ги изхвърлите пред блока е нещо, което не бива да правите, знаете това.

– При смяна на обзавеждането – ще занесем старите мебели, където поискате и ще докараме новите.

Какъвто и да е случаят, не се плашете от товаро-разтоварната дейност и не отлагайте. При извършване на такъв тип работа си има определени правила които, ако се спазват всичко ще е наред.

Какви грешки могат да възникнат?

Разбира се, грешките винаги са възможни, когато е намесен човешки фактор. Кауза на Хамали София обаче е да ги сведе до минимум. Иначе е възможно да се сгреши при опаковането и предметът да не бъде добре укрепен при превозването. Това не бива да се допуска, защото при транспортирането особено, ако пътят има повече дупки е възможно целостта на превозвания предмет да се наруши. Друга възможна грешка е при самото качване или сваляне да стане проблем, но това е малко вероятно.

Споменахме вече пътя, по който ще се превозва товара. Важно е той да бъде по-качествен, за да няма твърде много друсане по време на транспортирането. Затова, избираме възможно най-добрия вариант, дори и да се налага да се изминат повече километри.

Всякакви подробности са важни – кога ще се свърши товаро-разтоварната дейност, какво ще е времето, колко натоварен е трафика и т.н. И особено важно е да не се бърза, затова си освободете време, все пак и вие ще съдействате. Не правете грешката да дойдете за малко и да искате работата да бъде свършена на две, на три, за да ви се махне от главата. Важно е да имате търпение. Това важи за всяка една дейност, свързана с превозване на багаж, ремонти, обзавеждане, подреждане и т.н. Ако бързате, шансът да сбъркате някъде нараства много. Оставете хамалите да си свършат работата на спокойствие и няма да съжалявате. Товаро-разтоварната дейност не е лесна работа, това е ясно за всички. Но когато се върши спокойно и качествено, няма как да има проблеми.

И последен съвет – преди да прибегнете до тази услуга, се освободете от ненужното. Това е перфектният момент да се отървете от нещата, които не ви трябват. Да задържате вещи и предмети само, защото евентуално може да имате нужда от тях след 5 години, не е добра идея. Освобождавайки се от ненужното, освобождавате и съзнанието си.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.