Извозване на строителни отпадъци от ремонт

Изхвърляне на строителни отпадъци от всякакви обекти в София. Извозване на боклуците от ремонтни дейности с товарен превоз на сметище.

Строително-ремонтните дейности са трудоемки, отнемат време и след тях остава много боклук. Ако обаче погледнете нещата от положителна страна, след такъв тип дейност сградата (или дворното място, гаражът и т.н.) е обновена, изглежда по-добре, станала е по-удобно, модерно и приветливо място. Тоест, струва си. Ето защо ви съветваме, ако ви се налага да правите ремонт да не го отлагате във времето. Първо, защото няма да се свърши сам и второ, защото не е чак толкова трудно, колкото изглежда. В днешно време за всичко има улеснения – различни фирми предлагат всякакъв вид услуги така че, ако нямате желание и време да правите каквото и да било сами не е нужно да го правите. Все пак живеем в 21 век, време на непрекъснат технологичен процес.

По време на ремонта и най-вече след като е приключил се струпва много боклук, това е ясно на всички. За мнозина да се отърват от тези отпадъци е най-досадната част от цялото упражнение. Ето защо правят грешката просто да ги махнат по най-бързия начин, без значение дали това може да навреди на хората и природата по някакъв начин. Това е и най-грубата грешка, която можете да направите. Строителните отпадъци не бива да се изхвърлят в битови контейнери, не бива просто да се оставят до тях с идеята, че има кой да ги прибере, не бива и да се оставят безразборно някъде където ви е най-удобно.

Сред строителните отпадъци има опасни такива към които трябва да се подходи с повишено внимание. Затова най-доброто решение, което можете да вземете е да се доверите на професионална фирма, която ще извози строителните отпадъци до оторизирано за това сметище.

Фирма Хамали София извозва строителни отпадъци от всякакви обекти – бързо, лесно, безопасно и удобно за вас. Ние ще натоварим боклука и ще ви отървем от него, а вие ще сте със съзнанието, че сте постъпили отговорно  – какво по-хубаво от това?

Защо е нужно строителните отпадъци да бъдат изхвърлени на подходящо сметище?

Защото строителният отпадък не е битов отпадък, не се разгражда лесно и както споменахме вече, може да съдържа опасни частици, които да замърсят въздуха, почвата и респективно здравето на хората. Отделно е твърде тежък и ако го изхвърлите в битов контейнер затруднявате работата на боклукчиите, които трябва да изпразнят контейнера, за да се освободи място за нови отпадъци. Затова оставете контейнерите за битови отпадъци да бъдат именно само за такива, а когато сте натрупали строителен боклук, нека той бъде изхвърлен на безопасно място, не случайно са обособени такъв тип сметища. Разбира се, можете и сами да организирате събирането и превозването на боклука, като преди това проверите къде има такова сметище. Работата по товаренето и разтоварването на боклука обаче е тежка и трудоемка и изисква доста сили и организация. Далеч по-добрият вариант е да се доверите на Хамали София – при нас работят доказани професионалисти в областта, които ще натоварят бързо боклука и ще го извозят, където трябва. Така една от най-трудните и досадни работи по ремонта ще ви бъде спестена. За нас не представлява трудност да я свършим, тъй като екипът ни е добре обучен и всеки знае какво точно трябва да свърши. Ако обаче се наемете да извозите сами огромното количество боклук, няма да ви бъде лесно. Затова спестете си го и се съсредоточете върху самия ремонт, а отпадъците оставете на нас.

Цени за извозване на строителни отпадъци от обекти в София

Цени за извозване и натоварване на 1 кубик строителен боклук с включена такса смет 140 лв.

Цени за извозване и натоварване на 2 кубика строителен боклук с включена такса смет 190 лв.

Цени за извозване и натоварване на 3 кубика строителен боклук с включена такса смет 250 лв.

Цени за извозване и натоварване на 4 кубика строителен боклук с включена такса смет 320 лв.

Посочените цени се отнасят за строителни отпадъци от типа на: бетон, тухла, фаянс, гипсокартон, пръст, чакъл, керемиди. За извозване на друг вид строителни отпадъци, свържете се с нас за допълнителна информация.

Защо нерегламентираните сметища са огромен проблем?

Всички знаем, че на много места в страната има нерегламентирани сметища – места, където боклукът се изхвърля, а всъщност мястото му не е там. Те са голям замърсител на водните басейни, които пък от своя страна са от изключително значение за екосистемата. Също така замърсяват почвата и въздуха – нещо, което се отразява пагубно на цялата околна среда. Затова такъв тип сметища изобщо не трябва да съществуват и всяка община да се бори да ги премахне. Разбира се, общината и държавата трябва да си вършат работата, но нищо не може да стане без самосъзнанието на отделния човек. Всички трябва да сме наясно, че действията ни (или бездействията) са важни. Ако всеки изхвърля боклука си разделно и отговорно, не замърсява много, не използва пластмаса и други трудноразграждащи се материали би помогнал много за опазването на околната среда, която заобикаля всички ни и която е от съществено значение за нашето здраве и това на бъдещите поколения.

Фирма Хамали София със своята дейност се явява ваш ценен помощник в тази мисия. Избирайки нас, вие избирате да се грижите за природата, да бъдете отговорни и да покажете, че мислите за бъдещето.

И малко повече за рециклирането на строителни отпадъци. Рециклирането е процес, който е все по-застъпен в Европейския съюз и е все по-предпочитан метод за справяне с проблемите с боклука. Те имат голям потенциал за рециклиране и повторна употреба, тъй като компонентите от които са направени, имат доста висока себестойност. Въпреки това степента на рециклиране още не е много висока и определено има какво да се желае в тази насока.

Как се извършва рециклирането?

То става или директно на място, на самата строителна площадка или извън нея – в специализирано предприятие за рециклиране. Най-често се рециклират отпадъци от метал, бетон, керамика, гипсокартон. Ключов момент при рециклирането е да се разбере има ли опасни вещества в боклука, те да се изолират и едва след това да се прибегне до рециклиране. Такъв тип вещества са олово, живак, катран, азбест и други. Те трябва да бъдат премахнати преди рециклираните, за да не се стигне до замърсяване. Дори и да остане съвсем малко количество опасни вещества, това няма да е никак добре за получения нов продукт, който ще заживее втори живот.

Знаете ли, че…

Строителните отпадъци заемат около 30 процента от общото количество отпадъци в целия ЕС? Ето защо справянето с проблема с боклука минава именно през овладяването на ситуацията с боклуците получени от строителството.

Затова не подценявайте боклука, който се е получил след вашия ремонт, той е част от онези 30 процента, които споменахме. Бъдете отговорни, не изхвърляйте безразборно и това ще помогне не само на вас, но и на всички останали, а и на бъдещите поколения.

Нека всички заедно спомогнем земята да бъде по-чиста и самите ние да дишаме по-чист и свеж въздух.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.