Извозване на ненужни стари мебели

Извозване на битови отпадъци, стари мебели от жилища в София. Изхвърляне на клошарски боклуци, събиране, натоварване и извозване на депо.

Във всеки дом, бил той в апартамент или къща с времето се трупат ненужни битови отпадъци. Най-добре ще бъде да се почистват и изхвърлят старите ненужни мебели периодично, за да не се събират прекалено много и после да е далеч по-трудно. Често обаче след почистването изниква въпроса „Какво да правим с боклука?“. Разбира се, не става дума за малките количества боклук, които ежедневно изхвърляме в битовите контейнери. Говорим за случаите, когато в резултат на определена дейност или на по-голямо замърсяване по някаква причина, се е натрупал твърде много боклук, който трябва да бъде извозен до депо. Тогава мнозина правят грешката просто да се отърват от боклука, като го изхвърлят на нерегламентирано за това място.

Далеч по-добрият вариант е да се доверите на фирма за извозване на ненужни битови отпадъци и стари мебели. Хамали София предлага тази услуга и ще свърши работата вместо вас. Не е нужно изобщо да мислите какво ще се случи с боклука, след като вие сте се отървали от него, професионалистите в нашия екип ще го извозят, където трябва. Същото важи и за старите мебели.

Нека сега обърнем повече внимание на тях. Доста хора държат в домовете си стари мебели – дали, защото имат сантиментална стойност или просто не знаят какво да ги правят, но така и не ги махат. А това е грешка. Защото старата мебел загрозява, заема място, прави помещението да изглежда запуснато и неподдържано и не дава възможност да сложите нещо далеч по-модерно и функционално. Ето защо ако даден фотьойл, стол, диван, маса и т.н. е твърде стар, не изглежда добре, не може да се ползва, държите го само, за да си слагате дрехите и други вещи върху него е много по-добре да го махнете. Сами ще се убедите как ще се преобрази стаята, когато се освободи пространство и го оползотворите по по-добър начин. Разбира се, има вариант на мястото на старата мебел да не слагате друга, а просто да остане повече свободно място. Ако обаче все пак държите да я замените, със сигурност в търговската мрежа ще намерите нещо, което да е точно по вашия джоб и вкус.

Като всяко нещо и мебелите не могат да бъдат вечни. Идва момент в който са си изпълнили предназначението и се налага да напуснат дома.

Какви са вариантите?

Вече сте решили, че в дома ви няма място за определена стара мебел. Веднага възниква въпроса какво ще я правите. Вариантите са няколко. Може да направите дарение – има нуждаещи се на които би могла да бъде полезна. За целта трябва да потърсите в интернет и веднага ще намерите какви стъпки да предприемете. Продажбата също е опция, стига състоянието й да е достатъчно добро и да се намери купувач. Пробвайте в сайтовете за обяви, но ако до определено време няма желаещ, не чакайте дълго.

Ако имате вила, можете да занесете дивана (или друг тип мебел) там. Имайте предвид обаче, че не е хубаво да затрупвате мястото с всичко ненужно от основния ви дом, защото там ще стане претрупано и даже в един момент няма да имате място откъде да минете – ако тръгнете по този път. Ако все пак решите да го занесете на вилата, стегнете го малко – може да се пребоядиса, претапицира, въобще да се освежи по някакъв начин.

В случай, че старите мебели са ви напълно ненужни, не стават за даряване, подаряване или продаване, трябва да бъдат откарани на депо.

Всъщност, където и да се налага да се извозят старите мебели и битовите отпадъци, фирма Хамали София ще ви помогне като предложи транспортна услуга и хамали за натоварване. Ако става дума за депо, ще ги откараме на оторизирано за тази цел сметище, а не просто някъде, където има свободно място.

Най-голямата грешка, когато изхвърляте стари мебели е да ги оставите навън в непосредствена близост до битовите контейнери. Шансът да ги вземе някой не е толкова голям, най-много да ги раздърпат, с времето да избелеят съвсем и да загрозят страшно много пейзажа. Дори идеята ви да е благородна и така да се надявате да помогнете на някого, по-добре го направете чрез дарение, както споменахме по-горе. А ако просто искате да изхвърлите старата мебел, нека това стане на сметище. С две думи – всичко да си бъде по правилата.

Ако боклукът е твърде много, а мебелите – обемни и тежки, има още една причина поради която би било добре да се доверите на Хамали София, вместо да се занимавате сами. Вдигането на тежко би могло да бъде опасно за здравето ви, не подценявайте този момент. Нашите работници са достатъчно на брой и добри професионалисти и ще се справят със ситуацията, но вие рискувате да се нараните. Дори и да има малка вероятност това да се случи, по-добре не рискувайте.

Цени за извозване на стари мебели и битови отпадъци

Ако сме взели вече решение да се освободим от ненужните мебели, следва въпроса колко ще ни струва това? Цените за извозване и изхвърляне на битови отпадъци и стари мебели се определят от тяхното количество и мястото на сваляне и товарене. За повече яснота относно извозване на вашите мебели се свържете с наш консултант, който ще калкулира вашата цена според боклука. Можем да ви дадем оферта след направен оглед, а също така да изпратите снимки или видео материал.

Преди да се стигне до извозването на вашите отпадъци е добре да се направи предварителен оглед, за да се уточни какво е количеството на боклука и какви са мебелите. Така ние ще знаем какъв екип да пратим, за да бъде свършена работата бързо и качествено.

Съветваме ви да не отлагате смяната на мебелите в случай, че е видно тази необходимост да бъде направена. Естествено има и възможност да вдъхнете нов живот на старата мебел като направите подобрения. Например да изрисувате фигурки или пък да смените предназначението на предмета. От старото столче можете да направите интересна поставка, а масичката би могла да стане стилно пространство за съхранение. Вариантите са много – пребоядисване, декорация и т.н. Това в случай, че все пак в старата мебел има живот. Но и това не може да продължава до безкрайност, имайте го предвид. Все настъпва момента в който трябва да бъде изхвърлена.

И накрая да се върнем на битовите отпадъци. Всички се сещаме за приказката „Сливи за смет“. Съветваме ви да не бъдете като онези жени, които изнасят купища боклуци от дома си с идеята да блеснат. По-добре да не допускате да се натрупват много отпадъци, като периодично правите качествено и основно почистване. Така домът се поддържа по-лесно и е по-безопасно за здравето. От мръсотията се образуват микроби, а знаем колко вреди могат да нанесат те.

В случай, че все пак се е натрупал твърде много боклук, ние от Хамали София ще ви помогнем да се отървете от него и да превърнете дома си в по-чисто и уютно място.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени

Извозване на строителни отпадъци от ремонт

Изхвърляне на строителни отпадъци от всякакви обекти в София. Извозване на боклуците от ремонтни дейности с товарен превоз на сметище.

Строително-ремонтните дейности са трудоемки, отнемат време и след тях остава много боклук. Ако обаче погледнете нещата от положителна страна, след такъв тип дейност сградата (или дворното място, гаражът и т.н.) е обновена, изглежда по-добре, станала е по-удобно, модерно и приветливо място. Тоест, струва си. Ето защо ви съветваме, ако ви се налага да правите ремонт да не го отлагате във времето. Първо, защото няма да се свърши сам и второ, защото не е чак толкова трудно, колкото изглежда. В днешно време за всичко има улеснения – различни фирми предлагат всякакъв вид услуги така че, ако нямате желание и време да правите каквото и да било сами не е нужно да го правите. Все пак живеем в 21 век, време на непрекъснат технологичен процес.

По време на ремонта и най-вече след като е приключил се струпва много боклук, това е ясно на всички. За мнозина да се отърват от тези отпадъци е най-досадната част от цялото упражнение. Ето защо правят грешката просто да ги махнат по най-бързия начин, без значение дали това може да навреди на хората и природата по някакъв начин. Това е и най-грубата грешка, която можете да направите. Строителните отпадъци не бива да се изхвърлят в битови контейнери, не бива просто да се оставят до тях с идеята, че има кой да ги прибере, не бива и да се оставят безразборно някъде където ви е най-удобно.

Сред строителните отпадъци има опасни такива към които трябва да се подходи с повишено внимание. Затова най-доброто решение, което можете да вземете е да се доверите на професионална фирма, която ще извози строителните отпадъци до оторизирано за това сметище.

Фирма Хамали София извозва строителни отпадъци от всякакви обекти – бързо, лесно, безопасно и удобно за вас. Ние ще натоварим боклука и ще ви отървем от него, а вие ще сте със съзнанието, че сте постъпили отговорно  – какво по-хубаво от това?

Защо е нужно строителните отпадъци да бъдат изхвърлени на подходящо сметище?

Защото строителният отпадък не е битов отпадък, не се разгражда лесно и както споменахме вече, може да съдържа опасни частици, които да замърсят въздуха, почвата и респективно здравето на хората. Отделно е твърде тежък и ако го изхвърлите в битов контейнер затруднявате работата на боклукчиите, които трябва да изпразнят контейнера, за да се освободи място за нови отпадъци. Затова оставете контейнерите за битови отпадъци да бъдат именно само за такива, а когато сте натрупали строителен боклук, нека той бъде изхвърлен на безопасно място, не случайно са обособени такъв тип сметища. Разбира се, можете и сами да организирате събирането и превозването на боклука, като преди това проверите къде има такова сметище. Работата по товаренето и разтоварването на боклука обаче е тежка и трудоемка и изисква доста сили и организация. Далеч по-добрият вариант е да се доверите на Хамали София – при нас работят доказани професионалисти в областта, които ще натоварят бързо боклука и ще го извозят, където трябва. Така една от най-трудните и досадни работи по ремонта ще ви бъде спестена. За нас не представлява трудност да я свършим, тъй като екипът ни е добре обучен и всеки знае какво точно трябва да свърши. Ако обаче се наемете да извозите сами огромното количество боклук, няма да ви бъде лесно. Затова спестете си го и се съсредоточете върху самия ремонт, а отпадъците оставете на нас.

Цени за извозване на строителни отпадъци от обекти в София

Цени за извозване и натоварване на 1 кубик строителен боклук с включена такса смет 140 лв.

Цени за извозване и натоварване на 2 кубика строителен боклук с включена такса смет 190 лв.

Цени за извозване и натоварване на 3 кубика строителен боклук с включена такса смет 250 лв.

Цени за извозване и натоварване на 4 кубика строителен боклук с включена такса смет 320 лв.

Посочените цени се отнасят за строителни отпадъци от типа на: бетон, тухла, фаянс, гипсокартон, пръст, чакъл, керемиди. За извозване на друг вид строителни отпадъци, свържете се с нас за допълнителна информация.

Защо нерегламентираните сметища са огромен проблем?

Всички знаем, че на много места в страната има нерегламентирани сметища – места, където боклукът се изхвърля, а всъщност мястото му не е там. Те са голям замърсител на водните басейни, които пък от своя страна са от изключително значение за екосистемата. Също така замърсяват почвата и въздуха – нещо, което се отразява пагубно на цялата околна среда. Затова такъв тип сметища изобщо не трябва да съществуват и всяка община да се бори да ги премахне. Разбира се, общината и държавата трябва да си вършат работата, но нищо не може да стане без самосъзнанието на отделния човек. Всички трябва да сме наясно, че действията ни (или бездействията) са важни. Ако всеки изхвърля боклука си разделно и отговорно, не замърсява много, не използва пластмаса и други трудноразграждащи се материали би помогнал много за опазването на околната среда, която заобикаля всички ни и която е от съществено значение за нашето здраве и това на бъдещите поколения.

Фирма Хамали София със своята дейност се явява ваш ценен помощник в тази мисия. Избирайки нас, вие избирате да се грижите за природата, да бъдете отговорни и да покажете, че мислите за бъдещето.

И малко повече за рециклирането на строителни отпадъци. Рециклирането е процес, който е все по-застъпен в Европейския съюз и е все по-предпочитан метод за справяне с проблемите с боклука. Те имат голям потенциал за рециклиране и повторна употреба, тъй като компонентите от които са направени, имат доста висока себестойност. Въпреки това степента на рециклиране още не е много висока и определено има какво да се желае в тази насока.

Как се извършва рециклирането?

То става или директно на място, на самата строителна площадка или извън нея – в специализирано предприятие за рециклиране. Най-често се рециклират отпадъци от метал, бетон, керамика, гипсокартон. Ключов момент при рециклирането е да се разбере има ли опасни вещества в боклука, те да се изолират и едва след това да се прибегне до рециклиране. Такъв тип вещества са олово, живак, катран, азбест и други. Те трябва да бъдат премахнати преди рециклираните, за да не се стигне до замърсяване. Дори и да остане съвсем малко количество опасни вещества, това няма да е никак добре за получения нов продукт, който ще заживее втори живот.

Знаете ли, че…

Строителните отпадъци заемат около 30 процента от общото количество отпадъци в целия ЕС? Ето защо справянето с проблема с боклука минава именно през овладяването на ситуацията с боклуците получени от строителството.

Затова не подценявайте боклука, който се е получил след вашия ремонт, той е част от онези 30 процента, които споменахме. Бъдете отговорни, не изхвърляйте безразборно и това ще помогне не само на вас, но и на всички останали, а и на бъдещите поколения.

Нека всички заедно спомогнем земята да бъде по-чиста и самите ние да дишаме по-чист и свеж въздух.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени

Почистване на дворове, гаражи и складове

Почистване на дворове, гаражи и складове от битови, строителни отпадъци в София и област. Експресни услуги от фирма за чистене и извозване.

Всички сме свикнали да се грижим за дома в който живеем и да го поддържаме. Често обаче се случва да пренебрегваме двора, гаража или склада, където се трупа боклук и непотребни вещи. Разбира се, че това не е правилно. Далеч по-добре би било, ако всичко е почистено и добре поддържано. Така ще можете да го ползвате по предназначение.

Ако разполагате с къща с двор, това е добре, но дворното място иска грижи. Знаем, че не много хора живеещи в София могат да се похвалят с такова нещо. Какво по-хубаво от чист и спретнат двор, където да прекарвате мързеливите почивни следобеди? Или пък да си имате градина, където да отглеждате екологично чисти плодове и зеленчуци, вместо да купувате такива от супермаркета. Не преувеличаваме – дворът е истинско богатство. Ако се почисти добре, а след това се декорира по подходящ начин може да се окаже, че няма нужда да мърдате от дома си – там ще ви бъде най-уютно и приятно. Ако е с по-голяма квадратура, възможностите са наистина големи – може да си сложите голяма маса със столове, навес, кресло, хамак, защо не и басейн с шезлонги?

Не пропускайте тези шансове само, защото в двора е израснала трева, има твърде много боклуци, стари вещи и други пречки. Ако не ви се занимава с почистването, фирма Хамали София може да ви бъде от помощ. Ние се занимаваме с почистване на дворове, гаражи и складове в София. Първо трябва да огледаме мястото, а след това се заемаме с почистването. Екипът ни от професионалисти ще се справи отлично колкото и много отпадъци да има, а после ще ги извози до подходящо сметище. Свържете се с нас и ще се отзовем по най-бързия начин, а след това ще превърнем двора, гаража или склада в едно чисто и приветливо място – за вас остава само да го подредите и след това да го поддържате.

Вече обърнахме внимание на това колко хубаво е да имаш двор и колко е важно той да е спретнат и поддържан. Нека сега кажем няколко думи и за гаражите и складовете.

Гаражът е дом на колата, а от доброто състояние на автомобила зависи живота ви в буквалния смисъл. Затова изобщо не подценявайте състоянието на гаража. Не е добре той да е мръсен и с твърде много влага, тъй като това няма да се отрази добре на возилото ви. Грижата за колата и грижата за гаража трябва да вървят ръка за ръка.

В гаража се събира мръсотия, няма какво да се лъжем – петна от масло, антифриз често могат да бъдат видяни по пода. Инструментите често са навсякъде, а това води до безпорядък.

Най-добре сложете рафтове, органайзери и каквото е нужно, за да сортирате вещите и да знаете кое къде стои, така ще бъде по-лесно. Почиствайте, дезинфекцирайте и проветрявайте, за да не се събира влага. А когато дойде време за основно почистване, потърсете Хамали София – ние бързо ще ви отървем от събралия се битов или строителен боклук, ще освежим помещението и ще го направим по-добро място за вашата кола. Съветваме ви да обърнете внимание и на заключването на гаража – нека то е по-надеждно и стабилно, за да сте спокойни за колата, аксесоарите и инструментите.

Ако разполагате със склад, където да държите вещи които по-рядко ви трябват или няма къде другаде да сложите знайте, че и той има нужда от почистване и поддръжка. Складовете са може би най-пренебрегваните помещения от гледна точка на чистене. Свикнали сме складът да е претрупан, разхвърлян и дори мръсен, тъй като все пак е „склад”. Няма нужда да казваме, че това не е правилно. Най-малкото от здравословна гледна точка. Защото в такава среда лесно се разпространяват вируси и бактерии. Появяват се насекоми, мишки и други вредители, които могат да нарушат целостта на вещите, които стоят в склада.

Относно претрупаността – недейте да държите каквото ви падне там, нека предметите наистина са ви нужни, а не вместо да изхвърлите нещо да го отнесете в склада защото може да потрябва. Ако стои там с години и не е потрябвало, най-вероятно никога няма да потрябва. Не се притеснявайте да изхвърляте ненужното, така освобождавате място за нови и наистина нужни неща. Ако складът е чист, подреден и поддържан ще има място за далеч повече вещи и така ползата от него ще бъде далеч по-голяма.

В случай, че все пак се е стигнало по една или друга причина до голямо замърсяване и цари безпорядък, фирма Хамали София отново е насреща. Освен дворове и гаражи, почистваме основно и складове на територията на град София и област. Не се колебайте да ни потърсите, ако складът ви има нужда от почистване на строителни или битови отпадъци. А след това ще се погрижим и за боклука, като го извозим до сметище.

И така, вече стана ясно, че дворът, гаражът и складът са важни пространства, чието почистване и поддържане не бива да пренебрегваме. Те биха могли да ви бъдат от голяма полза, ако са в добро състояние.

Дворът е перфектното местенце за релакс и за отглеждане на култури, гаражът спомага за това колата да е на сигурно и безопасно място, а в склада се държат много вещи, чиято цялост е хубаво да бъде запазена. Ние ще се погрижим и за трите.

Няколко пъти споменахме и за извозването на боклука. Да, този момент е от наистина съществено значение. Защото боклук в големи размери не се изхвърля в контейнерите за битов отпадък, нито се оставя до тях, нито на нерегламентирани сметища. За него си има специални депа или пък се дава за рециклиране в случай, че е възможно.

Ако правите почистването сами, извозването до подходящо депо ще бъде допълнително утежнение, което ви съветваме да си спестите. По-лесно би било да ни потърсите, ние лесно ще ви отървем от боклука и ще спомогнем за това да бъдете отговорни към околната среда.

В днешно време все повече се обръща внимание върху екологията и това е положително. Бъдете и вие част от отговорното общество, към което се стреми светът в 21 век. Защото да живеем в една по-чиста среда е важно – не само за нас, но и за бъдещите поколения.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени

Почистване на мазета и тавани от боклуци

Почистване на тавани, мазета в София и област. Безупречно чисти коридори и общи части. Чистене на всякакви отпадъци след безплатен оглед.

Имате мазе или таван, или и двете? Определено сте късметлии, тъй като в този тип помещения могат да се съхраняват вещи и предмети, които не се ползват често, но в същото време не са за изхвърляне. По този начин освобождавате повече пространство в основното жилище, а знаем, че колкото по-просторно, толкова по-удобно. Това обаче не значи, че мазето или таванът трябва да се превърне в склад, където да държите всичко, което ви пречи. Също така трябва да е ясно, че този тип помещения имат нужда от почистване и поддръжка, за да са в добро състояние, да са функционални и да служат по предназначение. В противен случай ще са повече пречка, отколкото в помощ.

Ако нямате време за почистване, а мазето или таванът (или и двете) има крещяща нужда от такова, можете да се доверите на професионална фирма, която ще извърши почистването вместо вас и ще извози боклука на регламентирано сметище. Хамали София извършва такъв тип услуги – бързо, лесно и качествено почистване на тавани и мазета от строителни, битови отпадъци. След нашата намеса помещението светва, гарантираме наистина добри резултати. За вас остава само да си го подредите и поддържате чисто. Ако периодично се доверявате на Хамали София за почистване на мазета и тавани от боклуци би било по-добре, тъй като няма да се натрупва много често мръсотия. Относно вещите които държите в мазето или на тавана убедете се, че те наистина са ви нужни. В случай, че не са не е необходимо да ги държите там и да заемат място. По-добре ги дарете, изхвърлете, ако не стават за даряване, занесете на друго място или направете каквото прецените, но не ги дръжте там.

И нещо изключително важно, след като е извършено почистването – подредете и слагайте всичко на мястото му. Така няма да настъпи бъркотия, ще знаете кое къде е и поддръжката ще бъде значително по-лесна. Естествено, че козметично почистване може да си правите често и сами. Това даже е задължително. Но за основното почистване ви съветваме да потърсите услугите на Хамали София, тъй като работата ще бъде свършена прецизно и качествено, а на вас ще ви бъде спестен труда и разправията.

Нека сега обърнем внимание на спецификата на мазетата и таваните, след което ще ви дадем няколко съвета как да ги поддържате лесно подредени и чисти.

Ясно е, че мазето е долу, а таванът е горе. В мазето е влажно, на тавана пък често е твърде задушно и топло особено, ако се нагрява директно от слънчева светлина. Трябва да имате предвид влажността, местоположението и конкретните специфики на мястото, за да го поддържате правилно. Относно това което държите на двете места си зависи от вас. Но в основния случай в мазето стои зимнината, на тавана се държат стари мебели, дрехи и т.н.

Как да бъде по-подредено?

Относно зимнината – сортирайте бурканите и бутилките по видове, дори е добре да ги надпишете (какво съдържат, от коя година са), за да е ясно и прегледно и да не стават обърквания. Така по-лесно ще намирате каквото ви трябва и няма да разхвърляте, докато намерите необходимото.

Сложете повече рафтове – това е по-добър вариант, отколкото всичко да бъде разхвърляно безразборно на земята. Колкото повече обособени места, толкова по-добре и по-лесно за подреждане. Има вариант да се използват и кутии.

В мазето е добре да се държат хранителни продукти, които са добре затворени, в противен случай могат да се развалят или да станат обект на посегателство от насекоми, мишки и т.н. Все пак мястото не се обитава и не се посещава всекидневно така, че не оставяйте храна която лесно може да бъде отворена.

Също така внимавайте и с прекалено скъпи и ценни вещи, знаем, че мазетата често са обект на кражби. Ако сте оставили нещо твърде ценно, правете ежедневни проверки и сложете надеждно заключване. Това ще ви донесе повече спокойствие. Мазето е подходящо място за съхранение на велосипеди, ако имате такива, но знаем, че именно те най-често се крадат. Пазете ги, за да им се радвате по-дълго време и да ги ползвате с удоволствие.

Поддръжката на мазето не включва само чистене и подреждане, можете да си го направите и по-уютно и приветливо – с хубаво осветление, здрава врата, често проветряване, за да не се трупа влага, с освежаване на стените и т.н.

Същото важи и за тавана, там дори опциите са повече. Таванът може да се превърне в малка стая. Даже често се среща в практиката таванското помещение да се превърне в малка стая – за релакс, за работа, за практикуване на хоби или нещо друго. Можете да сложите качествена настилка, килим, да освежите стените, да сложите хубав прозорец и да се наслаждавате. Или пък да работите. Не е лоша идея да сложите бюро, компютър и когато имате работа да се качвате на тавана, така основното жилище ще бъде „освободено“ от работни задължения. Тоест таванът може да се превърне във вашия удобен хоум офис – практика, която напоследък трупа все повече популярност и за мнозина се превърна в начин на живот.

Ако пък ползвате помещението само за съхранение на вещи, както в мазето можете да сложите рафтове, кутии, чекмеджета, за да се знае кое какво е и да се намира по-лесно.

Какво да НЕ държите на тавана?

И на тавана обаче не е хубаво да се държи всичко – например текстил или други деликатни материи. Тук също не е изключено да се появят насекоми или мишки, които да ги увредят.

Кожените дрехи също не е добре да седят на тавана, тъй като температурните промени могат да се окажат пагубни за тях. А на тавана са възможни големи амплитуди, тъй като през деня помещението много се нагрява, а вечер изстива. Ето защо на тавана трябва да избягвате да държите предмети, които са разтопяеми – произведения от восък, парафин или пластмаса.

Хартията пък не трябва да бъде на тавана, тъй като е лесно запалима и може да се стигне до пожар. Това важи и за друг тип запалими предмети, по-добре не рискувайте да ги държите на тавана.

В заключение ще кажем, че и таванът и мазето имат нужда от редовна поддръжка и почистване, от правилно разпределение на вещите и предметите и от съобразяване какво е подходящо да се държи там и какво не. Ако спазите тези условия, определено ще имате мазе и таван, които ще ви бъдат от голяма полза.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени

Преместване на дома с фирма

Преместване на дома с надежден екип. Цялостно или частично пренасяне с товарен транспорт на лични вещи от дома в София и страната.

Предстои ви да се местите в ново жилище? Това е един от най-вълнуващите и запомнящи се моменти в живота на човек въобще. Емоцията е голяма, но всеки знае, че то е съпътствано с доста трудни и стресиращи ситуации. Опаковане на багаж, сортиране преди това, преместване, подреждане на обзавеждането на новото място, въобще множество действия, които изискват много време и нерви.

Ако ви предстои преместване на дома, изобщо не се притеснявайте, защото Хамали София е насреща. Ние ще организираме нещата и ще свършим трудната работа вместо вас. За вас ще остане единствено да подредите и да се насладите на новия си дом.

Свържете се с нас и ще се отзовем по най-бързия начин. Първо ще огледаме какво има да се премества, ще подберем подходящ екип, който ще се заеме с цялата организация.  Ако пожелаете може да се възползвате от повече услуги – опаковане, транспорт на багажа, почистване, извозване на боклук. А може и част от нещата да свършите сами, зависи как предпочитате, ние сме готови да отговорим на желанията ви.

Как да организирате преместването така, че да е възможно най-лесно?

На първо място преценете кои мебели и предмети ще местите от стария в новия дом. Със сигурност ще има такива, които нямат място в новото жилище.  За тях трябва да вземете решение, вариантите са доста. Можете да ги преместите на вилата, ако имате такава, да ги подарите на приятели, да ги дарите на нуждаещи се, да ги продадете или да ги изхвърлите.  Каквото и да решите знайте, че Хамали София може да ви помогне.

По-добрият вариант е да се заемете първо именно с тези мебели, да се освободите от тях и след това да се захванете с тези, които ще местите от стария дом в новия. Преместването е точният момент да се освободите от ненужни вещи. Повечето от нас имат такива в дома си и ги държат с идеята, че все някога може и да потрябват. И почти винаги се случва да не се използват. Затова подберете само това, което наистина ви е нужно за дома в който предстои да живеете.

Следва момента на сортирането и опаковането, който е от изключително съществено значение. Направете опис на предметите, които ще бъдат преместени и после прегледайте списъка внимателно, за да се убедите, че нещо не се е загубило.

Относно опаковането – то трябва да се случи внимателно и прецизно, за да не се наруши целостта и здравината на вещите. Хамали София разполага с подходящи опаковъчни материали. Преди това трябва да се уточни кои предмети са чупливи или деликатни, за да се подходи към тях с повишено внимание. След опаковането е добре да се залепят етикети, за да се знае кое какво е, за коя стая е предназначено и при разопаковането да е далеч по-лесно.

Когато мебелите и всичко останало, което ще се мести е добре опаковано, следва натоварването на камиона и транспортиране на новото им място.

Тук ви съветваме при всички случаи да се доверите на професионалисти, вместо сами да вдигате всичко и да рискувате здравето си. Защото със сигурност част от кашоните ще бъдат твърде обемни и тежки.

Ние разполагаме с подбран и опитен екип на който можете да се доверите в нужда. Покъщнината ще бъде натоварена в камион, който е подготвен за превозване на вещите ви в избрана от вас дестинация. Относно маршрута – ще изберем най-подходящия от гледна точка на качеството на настилката, защото колкото по-малко дупки, толкова по-добре за вещите ви.

След пристигането в новия дом следва обратния процес – разтоварване на багажа, пренасяне до дома, разопаковане и подреждане. Когато всичко това е свършено, може да ви се честити – вече сте в новия си дом!

Разказахме подробно как точно се случва едно преместване и какви са стъпките. Ето и няколко ценни съвета, които да спазите по време на целия процес:

– отделете бижута, часовници и други ценни вещи от останалия багаж и ги пренесете отделно от него. Те не заемат много място и добрата превантивна мярка е да се погрижите по-добре за тях, отколкото да ги третирате наравно с всичко останало.

– изберете подходящ ден за преместването – най-добре с добра прогноза за времето, тъй като всичко ще бъде свършено по-лесно при хубаво време, отколкото при дъжд или сняг.

– нека транспортирането не е в час пик – хубаво е и това да се съобрази, също от гледна точка на улеснение.

– отделете си време – това е наистина много важно. Би било голяма грешка да се бърза, защото възможността да се сбърка с нещо нараства значително.

Ако спазите тези съвети, не бива да се притеснявате, защото нещата ще се случат както трябва. Подреждането и обзавеждането на новия дом са може би най-приятната част от целия процес. При тях обаче също много трябва да се внимава. При позиционирането на мебелите е хубаво те да се поставят на точното място, защото знаем, че местенето не е много лесно и колкото по-рядко се случва, толкова по-добре. Също така е нужно да се застопорят стабилно, за да не мърдат. Не винаги мебелите и предметите от старото място пасват добре на новото, това трябва да се съобрази още преди преместването. За да не се окаже, че гардеробът примерно е твърде голям и в малката стая за него няма достатъчно място. Цветовото съотношение също не трябва да се пренебрегва. Ако стената е в даден цвят, а предметът в съвсем друг, който не пасва, по-добре помислете по въпроса, защото и естетиката е важна, нали?

И накрая, ако имате домашен любимец трябва да осигурите транспортна клетка за него. Имайте предвид, че преживяването може да е стресиращо за животинчето, най-добре е да се посъветвате с ветеринар преди това.

Ако сте с деца, включете ги и тях в процеса. Ще бъде забавно за тях да се включат, даже ще е хубаво сами да си опаковат вещите, това ще ги подтикне да проявят изобретателност и ще ги научи на труд.

За вас самите нека също преживяването да е приятно, не го превръщайте в досадно и стресово занимание. Затова ще помогнем и ние от Хамали София, като ви отменим в трудната работа и оставим за вас само приятните неща. Всъщност за вас остава задачата да създадете топлина и уют – сигурни сме, че ще се справите с това.

А когато всичко е свършено ще можете да кажете на гостите си с удоволствие „Добре дошли в новия ни дом”.

Публикувано в Без категория | Коментарите са изключени