Почистване на мазета и тавани от боклуци

Почистване на тавани, мазета в София и област. Безупречно чисти коридори и общи части. Чистене на всякакви отпадъци след безплатен оглед.

Имате мазе или таван, или и двете? Определено сте късметлии, тъй като в този тип помещения могат да се съхраняват вещи и предмети, които не се ползват често, но в същото време не са за изхвърляне. По този начин освобождавате повече пространство в основното жилище, а знаем, че колкото по-просторно, толкова по-удобно. Това обаче не значи, че мазето или таванът трябва да се превърне в склад, където да държите всичко, което ви пречи. Също така трябва да е ясно, че този тип помещения имат нужда от почистване и поддръжка, за да са в добро състояние, да са функционални и да служат по предназначение. В противен случай ще са повече пречка, отколкото в помощ.

Ако нямате време за почистване, а мазето или таванът (или и двете) има крещяща нужда от такова, можете да се доверите на професионална фирма, която ще извърши почистването вместо вас и ще извози боклука на регламентирано сметище. Хамали София извършва такъв тип услуги – бързо, лесно и качествено почистване на тавани и мазета от строителни, битови отпадъци. След нашата намеса помещението светва, гарантираме наистина добри резултати. За вас остава само да си го подредите и поддържате чисто. Ако периодично се доверявате на Хамали София за почистване на мазета и тавани от боклуци би било по-добре, тъй като няма да се натрупва много често мръсотия. Относно вещите които държите в мазето или на тавана убедете се, че те наистина са ви нужни. В случай, че не са не е необходимо да ги държите там и да заемат място. По-добре ги дарете, изхвърлете, ако не стават за даряване, занесете на друго място или направете каквото прецените, но не ги дръжте там.

И нещо изключително важно, след като е извършено почистването – подредете и слагайте всичко на мястото му. Така няма да настъпи бъркотия, ще знаете кое къде е и поддръжката ще бъде значително по-лесна. Естествено, че козметично почистване може да си правите често и сами. Това даже е задължително. Но за основното почистване ви съветваме да потърсите услугите на Хамали София, тъй като работата ще бъде свършена прецизно и качествено, а на вас ще ви бъде спестен труда и разправията.

Нека сега обърнем внимание на спецификата на мазетата и таваните, след което ще ви дадем няколко съвета как да ги поддържате лесно подредени и чисти.

Ясно е, че мазето е долу, а таванът е горе. В мазето е влажно, на тавана пък често е твърде задушно и топло особено, ако се нагрява директно от слънчева светлина. Трябва да имате предвид влажността, местоположението и конкретните специфики на мястото, за да го поддържате правилно. Относно това което държите на двете места си зависи от вас. Но в основния случай в мазето стои зимнината, на тавана се държат стари мебели, дрехи и т.н.

Как да бъде по-подредено?

Относно зимнината – сортирайте бурканите и бутилките по видове, дори е добре да ги надпишете (какво съдържат, от коя година са), за да е ясно и прегледно и да не стават обърквания. Така по-лесно ще намирате каквото ви трябва и няма да разхвърляте, докато намерите необходимото.

Сложете повече рафтове – това е по-добър вариант, отколкото всичко да бъде разхвърляно безразборно на земята. Колкото повече обособени места, толкова по-добре и по-лесно за подреждане. Има вариант да се използват и кутии.

В мазето е добре да се държат хранителни продукти, които са добре затворени, в противен случай могат да се развалят или да станат обект на посегателство от насекоми, мишки и т.н. Все пак мястото не се обитава и не се посещава всекидневно така, че не оставяйте храна която лесно може да бъде отворена.

Също така внимавайте и с прекалено скъпи и ценни вещи, знаем, че мазетата често са обект на кражби. Ако сте оставили нещо твърде ценно, правете ежедневни проверки и сложете надеждно заключване. Това ще ви донесе повече спокойствие. Мазето е подходящо място за съхранение на велосипеди, ако имате такива, но знаем, че именно те най-често се крадат. Пазете ги, за да им се радвате по-дълго време и да ги ползвате с удоволствие.

Поддръжката на мазето не включва само чистене и подреждане, можете да си го направите и по-уютно и приветливо – с хубаво осветление, здрава врата, често проветряване, за да не се трупа влага, с освежаване на стените и т.н.

Същото важи и за тавана, там дори опциите са повече. Таванът може да се превърне в малка стая. Даже често се среща в практиката таванското помещение да се превърне в малка стая – за релакс, за работа, за практикуване на хоби или нещо друго. Можете да сложите качествена настилка, килим, да освежите стените, да сложите хубав прозорец и да се наслаждавате. Или пък да работите. Не е лоша идея да сложите бюро, компютър и когато имате работа да се качвате на тавана, така основното жилище ще бъде „освободено“ от работни задължения. Тоест таванът може да се превърне във вашия удобен хоум офис – практика, която напоследък трупа все повече популярност и за мнозина се превърна в начин на живот.

Ако пък ползвате помещението само за съхранение на вещи, както в мазето можете да сложите рафтове, кутии, чекмеджета, за да се знае кое какво е и да се намира по-лесно.

Какво да НЕ държите на тавана?

И на тавана обаче не е хубаво да се държи всичко – например текстил или други деликатни материи. Тук също не е изключено да се появят насекоми или мишки, които да ги увредят.

Кожените дрехи също не е добре да седят на тавана, тъй като температурните промени могат да се окажат пагубни за тях. А на тавана са възможни големи амплитуди, тъй като през деня помещението много се нагрява, а вечер изстива. Ето защо на тавана трябва да избягвате да държите предмети, които са разтопяеми – произведения от восък, парафин или пластмаса.

Хартията пък не трябва да бъде на тавана, тъй като е лесно запалима и може да се стигне до пожар. Това важи и за друг тип запалими предмети, по-добре не рискувайте да ги държите на тавана.

В заключение ще кажем, че и таванът и мазето имат нужда от редовна поддръжка и почистване, от правилно разпределение на вещите и предметите и от съобразяване какво е подходящо да се държи там и какво не. Ако спазите тези условия, определено ще имате мазе и таван, които ще ви бъдат от голяма полза.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.