Преместване на багаж и мебели с транспорт

Преместване и транспортни услуги на багаж, мебели в София и страната. Индивидуални цени за пренасяне според изискванията на клиентите.

Преместването на багаж, вещи и мебели винаги е свързано с много разправии, чистене, подреждане, опаковане и други дейности, които много от нас изобщо не искат да вършат и поради тази причина отлагат с месеци, а понякога и с години.

Имаме една добра и една лоша новина в този случай. Лошата е, че работата няма да бъде свършена сама. А добрата, че има кой да я свърши вместо вас.

Фирма Хамали София е специализирана именно в такъв тип дейности така, че не се колебайте да ни потърсите, ако имате нужда от нас. Ние реагираме бързо и работим качествено, даваме гаранция за това. Основната ни дейност е преместване на багаж, вещи и мебели с превоз в София и страната. Така, че дори и да се налага преместване на по-далечно място, ние ще ви помогнем.

Каква точно услуга ще поискате – зависи от вас. Може само да ползвате транспортни услуги, а другото да свършите сами. Разбира се, има и вариант да направим всичко вместо вас – опаковане, носене, извозване, разопаковане и т.н. Какво се очаква от нас ще стане ясно в предварителната договорка. След това ние започваме да действаме.

Относно транспорта – в зависимост от това колко тежки и обемни са вещите и мебелите, преценяваме дали да ангажираме малък бус или голям камион. На първо място за нас е да опазим багажа цял и невредим. Затова е нужно да знаем дали сред вещите има чупливи предмети, за да подходим с по-голямо внимание към тях и да ги опаковаме с по-здрав опаковъчен материал.

Материалите които служат за опаковане са различни, а най-често багажът се пренася в кашони, които се залепват с тиксо или фолио. За чупливите вещи, които вече споменахме може да се заложи на леген, в който те да се поставят, да се уплътнят с хартия и след това да се опаковат с фолио. Ще преценим на място и ще изберем най-добрия вариант.

За дрехите се препоръчват вакуумиращи пликове, за да се пести място. В такъв плик може да бъдат пренесени много дрехи, като в същото време да изглежда, че са малко. В този случай определено обемните кашони са по-скоро пречка.

За да се случат лесно нещата, би било хубаво да се изготви предварителен списък кое какво е, така ние по-лесно ще се ориентираме в обстановката. А наистина първото нещо, което трябва да направите е да се отървете от ненужните вещи. Преместването е идеалният момент в който можете да направите това. Не би било разумно да се губи време в опаковане, преместване, разопаковане, позициониране и т.н. и после да се окаже, че въпросната вещ изобщо не е нужна. Затова, когато се стигне до преместване, преместете наистина нужното. Така ще имате повече пространство и ще се убедите, че е по-удобно и уютно.

И по принцип не се заривайте с много вещи, доказано е, че това изобщо не е добре за жилището и за начина, по който се чувствате, прекарвайки времето си в него.

Кога би могло да се налага преместване на багаж, вещи и мебели?

– Когато се местите в ново жилище – тогава определено трябва да прецените кои от вещите ще са необходими там и ще паснат, чисто пространствено. Защото може много да си харесвате любимия гардероб или диван, но да се окаже, че той е твърде голям за стаята, за която сте го предвидили. В този случай най-добре той изобщо да не стига до новия ви дом. Същото важи и за по-дребни вещи – столчета, масички и т.н. Може на пръв поглед да ви изглежда, че ще има къде да ги сместите, но да настъпи истинска бъркотия, когато се опитате да им намерите място.

– Местите стари вещи и мебели на вилата – при тази ситуация е по-лесно, защото предварително сте решили кои точно вещи трябва да бъдат преместени. Остава само работата да бъде свършена.

– Правите ремонт и се налага временно преместване на по-обемните вещи и мебели – ако случаят е такъв, Хамали София може да ви осигури склад, където нещата да стоят, докато е нужно.

Това са само три от вариантите, при които може да се налага преместване на багаж, съществуват и още. Каквато и да е причината, фирмата ни ще се справи със задачата.

Трябва да се има предвид, че и новото място, където ще бъде преместен багажа, е необходимо да бъде напълно подготвено. Преди това трябва да се почисти, да се изнесе ненужното, за да може кашоните да бъдат стоварени и да започне разопаковането. Ако там има ненужни неща и боклуци, това ще затрудни работата. При стоварването на багажа е най-добре да се знае предварително кое за коя стая е и да бъде отнасяно направо в нея. Така може да се спести объркването, от което мнозина се притесняват в такива случаи. Ако чиниите са в спалнята, а спалното бельо в кухнята може да се почувствате все едно сте в задънена улица и оправия няма. Затова най-добре изобщо да не се стига до такъв момент. Ключът е в сортирането и надписването. Именно при тях е важно да се подходи с концентрация и внимание.

Натоварването и транспортирането са по-лесната част, нашият екип разполага с истински професионалисти, които ще свършат това безпроблемно. Естествено, че при превоза от изключително значение е маршрутът. Избираме най-добрия – по-добре малко по-дълъг, но пътната настилка, по която се кара да е по-качествена, най-вече заради чупливите предмети и тези, които могат да бъдат наранени по някакъв начин. Въпреки грижливото опаковане, все пак прекалено друсане по време на возенето не е препоръчително. Дори и да се налага багажът да бъде преместен до по-далечно място, няма проблем, ще изберем най-подходящия маршрут и ще го откараме. Ще се съобразим и с трафика – не би било удачно да тръгваме в час пик или в петък вечер, да речем, колкото по-спокойно е на пътя, толкова по-добре за багажа. Няма да тръгнем и в проливен дъжд, разбира се. Ключов момент е да не се бърза, защото именно бързането е най-сериозна предпоставка за проблемни ситуации при преместване.

Важно е да се подходи с нужното търпение, да се прецени ситуацията на момента, а при възникнала трудност да се реагира спокойно. Така шансът всичко да се случи лесно е най-голям!

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.