Преместване на офиси и офис техника с фирма

Преместване на офиси, оборудване, техника, офис мебели, вещи с бусове в София и страната. Обслужване с подбран и опитен персонал.

„Просторен, светъл, уютен и модерен офис” – всички сме чували това клише, често го срещаме в обяви за работа. Трябва обаче да си дадем сметка колко е важно наистина тези условия да бъдат изпълнени, за да се чувстват служителите добре и да бъдат продуктивни в работата си. Затова, ако сте работодател и разполагате с офис знайте, че е необходима ежедневна поддръжка на офис пространството за една по-уютна среда. Разбира се, нужно е офис консумативите и оборудването да се обновяват, тъй като знаем, че една остаряла материална база не прави добро впечатление и по-важното – не е ефективна.

Ако бизнесът се разраства е много вероятно офис пространството да се окаже тясно и да се наложи преместване в по-голям и просторен офис. Има я и обратната възможност, настоящият офис да е твърде голям, пък нуждите на фирмата да не го изискват. И в двата случая най-добрият вариант е преместване на друго място, тъй като най-удачно е офисът да е съобразен с настоящия статус на организацията, като се имат предвид броя на служителите, оборудването, нуждата от място за срещи и други.

Ако се налага да премествате офиса от едно място на друго, това не бива да ви притеснява. Фирма Хамали София предлага такъв тип услуга и ще свърши работата бързо, лесно и качествено.

Какви са стъпките по преместването?

Предварителен оглед

Първо се свържете с нас, за да видим какво трябва да се премести и от къде до къде. След предварителния оглед ще сме наясно какъв тип оборудване се налага да бъде превозено и колко ресурс е необходимо да използваме.

Демонтиране на оборудването и опаковане

Със сигурност доста от офис оборудването (бюра, маси, стелажи) ще има нужда от демонтаж преди да бъде преместено. Ние ще разглобим предметите, без да нарушим целостта им, а след това ще се заемем и с опаковането. Именно то е най-важната част от цялото упражнение. Нужни са правилни опаковъчни материали, в зависимост от това дали даденият предмет е чуплив или не. Опаковаме ги така, че да се пренесат безопасно и да останат в същия вид, в който са били.

Сортиране и надписване

След като са опаковани, предметите трябва да се сортират и да се надпишат, за да е по-лесно при разопаковането на новото място. Много е важно да не стане объркване при надписването, защото ще настъпи хаос и няма да се знае кое къде е. Това важи особено за онези вещи, които са демонтирани и ще бъдат монтирани наново.

Пренасяне и транспортиране

След като всичко е готово нашите служители свалят и товарят в камиона, който ще превозва товара и се пренася до новия офис. Разбира се, внимава се и при транспортирането, шофьорът кара внимателно и избира най-добрия маршрут.

Разопаковане и сглобяване

Тук вече идва ред на обратното на „Демонтиране и опаковане”. След като офис оборудването е преместено и се намира на новото място е време за разопаковане и сглобяване. Тук също се подхожда с повишено внимание, тъй като и при разопаковането и монтирането може да се стигне до нарушаване целостта на предметите. Затова нашият екип от професионалисти не подценява и този процес.

Изхвърляне на боклуци

Разбира се, че след като разопаковането и сглобяването са свършили, остават боклуци, които трябва да бъдат изхвърлени. Ако желаете, можем да свършим тази работа. Ще извозим боклука до сметище, като бързо и лесно ще ви отървем от него.

Подреждане

И идва последният етап от целия процес – подреждането. Това е може би най-приятният момент, като не е по-малко важен от останалите. Трябва да се уточни кое къде ще стои и да се сложи като се внимава всичко да е добре укрепено.

И така преместването на офиса вече е факт, а вие сте доволни, че работата е свършена. Остава да се радвате на новото място и да го поддържате чисто и свежо.

Какви грешки могат да бъдат допуснати при преместването на офиса?

Дотук разказахме как протича преместването и какво трябва да се направи. Нека сега видим и какво НЕ трябва, тоест какви са най-често допусканите грешки и как да ги избегнете?

Небрежност – ако се подходи с небрежност към някой от етапите, за които вече разказахме, резултатът няма да е добър. Всичко трябва да се свърши с внимание и грижливо отношение към всеки един предмет, дори и към най-дребните и незначителни на пръв поглед офис консумативи.

Липса на план – още преди преместването трябва да имате план кое къде ще стои в новия офис. Липсата на такъв план определено е грешка. Не е добре първо всичко да се сглоби и да е на място, а едва след това да решавате кое къде да бъде позиционирано. Знайте, че правилното позициониране е от огромно значение, дори принтерът е важно да е на място подходящо за него. Относно позицията на бюрата – съобразете слънчевото греене, течението от вратите и прозорците и други подобни фактори, които са важни за здравето и комфорта на вашите служители, които ще работят там.

Бързане – знаете поговорката „Бързата работа, срам за майстора”, тя в много голяма степен важи и при преместването на офиси. Не трябва да се бърза, защото при бързането стават грешки. Например при сортирането. Едно нещо може да отиде не където трябва и после подреждането или пък сглобяването да стане много трудно. Най-добрият съвет е „Забавете темпото и бъдете внимателни”. По-добре да се отдели повече време, но работата да бъде свършена качествено. Екипът на Хамали София знае това и държи най-вече на качеството.

Неподходящо време за пренасяне – става дума за часово и метеорологично време. Когато говорим за час, грешка е пренасянето да става в най-голямото задръстване, далеч по-удачно е да се избере по-спокоен момент. Относно климатичните условия – изберете ден в който не вали, би било далеч по-лесно. Ако се вземат предвид всички тези фактори и се избягват грешките, преместването на офиса може да се превърне в лесна и приятна задача. Затова ви съветваме в случай, че се налага такова преместване да не го отлагате, страхувайки се, че ще е трудно и сложно.

Фирма Хамали София ще бъде вашият верен помощник, благодарение на когото нещата ще се случат почти като с магическа пръчка. Доверете ни се!

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.