Преместване на пиано и рояли на супер цени

Преместване на пиано и рояли с професионален екип. Предлагаме товарен транспорт, опаковане и евтино пренасяне на пиана в София и страната.

Отивате да живеете в ново жилище и се налага да преместите цялата покъщнина. Повечето мебели могат да се разглобят, да се съберат в кашони и да се опаковат, така пренасянето и транспортирането не е толкова трудна задача.

Ако обаче в дома си имате пиано или роял, ситуацията е малко по-сложна, тъй като става дума за тежки и обемни музикални инструменти, които в същото време са твърде деликатни. Затова подходът към тях трябва да е много внимателен, за да могат да пристигнат на новото място във вида, в който са били преди това.

Хамали София може да помогне, като ви предложи професионален екип, занимаващ се именно с такъв тип дейност – преместване на рояли и пиана. Нашите специалисти знаят как да боравят именно с такъв тип музикални инструменти, защото са добре обучени и имат голям опит. Благодарение на нашата намеса може да разчитате на бързо и качествено преместване на пианото или рояла.

Не рискувайте да се занимавате с тази дейност сами или с помощта на приятели, тъй като наистина не е толкова лесно и не става дума само за вдигане на тежко. Нашият съвет е да потърсите помощ от фирма с опит, защото вдигането на твърде тежки предмети не е безопасно за здравето ви.

Също така трябва да имате предвид, че музикалният инструмент има твърде висока материална стойност, за да си правите експерименти с него. А в повечето случаи и моралната му стойност е висока, тъй като е много възможно да е останало наследство от ваш близък, да е специален подарък или просто да е инструментът, с който упражнявате професията или хобито си. Какъвто и да е точно конкретния случай, пианото или роялът трябва да останат невредими при преместването.

Преди да се случи това е хубаво да направим предварителен оглед, за да видим точно какъв е инструментът и какви са неговите параметри. Все пак има различни пиана и рояли, някои са по-малки и преместването им е по-лесно, за други се изисква наистина сериозна работа и ресурс.

Стандартните пиана тежат между 150 и 250 килограма, по-леки са единствено конзолните пиана. Има значение и дали инструментът е нов или стар, в повечето случаи старите дървени пиана са по-тежки, а новите – по-леки.

Независимо от това какво точно е пианото или рояла, задължително е използването на професионална техника и инструменти. Това са – шейна за роял, количка, ремъци и задължително товарен превоз с падащ борд. Ако пианото се намира в тясно помещение се налага вертикално да бъде пренесено с платформена товарна количка. Ще подходим най-правилно към ситуацията. Ако става дума за роял нещата се усложняват, тъй като роялите са още по-тежки и обемни. И в този случай обаче не бива да се притеснявате, защото нашият екип е обучен как да се справи с такова пренасяне. Това, което вие можете да направите е да ни се доверите напълно. Останалата работа остава за нас.

При предварителния оглед, освен музикалния инструмент оглеждаме и вратите през които се минава, стълбите, етажът, на който се намирате, асансьора и т.н. След това правим преценка как да действаме. Натоварването в камиона също е не по-малко важен момент, както и самото транспортиране. Тук също действаме много внимателно и избираме най-добрия маршрут, по възможност с най-малко дупки и неравности.

Съветваме нашите клиенти транспортирането да се случи във възможно най-спокойна откъм трафик част на деня, както и в слънчево и спокойно време. Това ще улесни екипа ни и ще повиши сигурността на пианото или рояла. Това, което описахме като подготовка за изнасянето на пианото или рояла, важи и за новото място. Там също трябва да се направи оглед на стълбите и вратите, през които ще минава инструмента. Хубаво е предварително да бъде почистено, да бъдат махнати килимите и всички други неща, които биха могли да пречат, за да може всичко да се случи безпрепятствено. За самото позициониране – само трябва да ни кажете точно къде искате да бъде и ние ще го поставим там. Обръщаме внимание и на този момент, тъй като пианото или роялът трябва да бъде застопорено добре и да е достатъчно стабилно. След това за вас остава единствено удоволствието да си го ползвате на воля!

Нека сега видим каква е разликата между пианото и рояла. И двата инструмента са тежки и обемни, но това в по-голяма степен важи за рояла. Пианото е по-малко и компактно, има правоъгълна форма и може да се опре на стената, докато роялът е в обла, по-елегантна форма и стои на три крачета – съответно пространството около него трябва да е далеч повече. Разбира се, ако пространството не е проблем за вас, не е проблем и да си вземете роял. Трябва да имате предвид, че звукът от него е много по-чист и мелодичен, отколкото от пианото. Това е така заради формата на рояла, която позволява на звука да излезе във възможно най-чист вид. Ако сте музикален специалист, вие със сигурност знаете тези специфики на инструментите. Ако пък тепърва ви предстои да се занимавате с това или пък детето ви проявява музикални наклонности и инструментът е за него, трябва по-подробно да се запознаете с плюсовете и минусите и на двете, за да се спрете на правилния инструмент за вашия дом. Както вече казахме, до голяма степен зависи от пространството, както и от това за какво ще го използвате. Защото има значение дали ще свирите на него, защото това е хобито ви или ви трябва за професионална употреба.

Разбира се, между пиано и пиано има разлика, както и между роял и роял. Логично по-евтините варианти са по-некачествени и произвеждат по-лош звук от по-скъпите. Мнозина се спират да си купят такъв инструмент именно заради сложното му пренасяне. Това не бива да ви притеснява, ако имате желание да имате пиано или роял, не се лишавайте от това удоволствие.

И накрая ще споменем опцията, че ако пианото пречи временно, да речем заради ремонт, предлагаме възможност да го съхраняваме в наш склад колкото време е нужно.

Когато ви се налага преместване на пиано или роял, можете да направите запитване за цени, като се свържете с нас по-всяко време на деня. За професионалното им преместване и транспортиране ще се погрижим ние от Хамали София, а за вас ще остане само радостта от това да се наслаждавате на музикалния си инструмент.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.